De eerste graad..

Samen met leeftijdsgenoten van het eerste en tweede middelbaar zet je op onze campus je eerste stappen naar volwassen-zijn. Een talenknobbel, wetenschappelijk genie of praktisch denker? Iedereen is welkom in onze eerste graad, met opleidingen in alle mogelijke vakken. Nog niet helemaal zeker welke richting je uit wil? Hier vind je vast het studieprofiel dat bij je past. Atheneum Bellevue biedt een brede eerste graad aan, met zowel een A-stroom als een B-stroom. Leerlingen in de eerste graad proeven van verschillende domeinen, zodat ze een doordachte keuze maken naar het derde jaar toe.

In 1A heb je 32 lesuren per week. Deze 32 lesuren bestaan uit een vaste basisvorming van 27 uren, aangevuld met 5 differentiatie-uren.

De differentiatie-uren kan je invullen volgens jouw interesse. Je kan kiezen tussen Latijn, STE(A)M en Mens.


Voor ieders talent een keuzepakket! Wat je graag doet, doe je beter!

NieuwVanaf 1 september 2019 bieden we 3 schitterende opties. Binnen de differentiatie-uren kan je zelfstandig aan de slag gaan met meerdere leerkrachten als coach. Voor leerlingen die snel vooruitgaan, voorzien we uitbreiding van de leerstof. Je kan dus je eigen leerproces in handen nemen en verdiepen in je leertraject. Anderzijds is dit een uitgelezen kans om de leerstof van Nederlands, Frans, Engels en wiskunde verder in te oefenen met ondersteuning van leerkrachten. Zij geven je extra uitleg over leerstof die je nog niet helemaal begrijpt.

Voel je thuis in ons aanbod - 1ste jaarOns aanbod - 2de jaar (schooljaar 2019-2020)

Ons aanbod - 2de jaar (schooljaar 2020-2021)