ASO - 3de graad

LATIJN - WETENSCHAPPEN - ECONOMIE

ASO 3de graad - 5de/6de jaar

Iets voor jou?

In de derde graad is de keuze van studierichting belangrijk voor de verdere studies. De leerlingen kiezen in functie van wat ze aankunnen of de studies die ze nadien willen aanvatten. Veranderen van studierichting na het vijfde jaar is niet zo vanzelfsprekend, omdat het verschil tussen de studierichtingen groter is. Bovendien wordt overstappen in de derde graad ook wettelijk beperkt. Ook in onze derde graad ASO (Algemeen Secundair Onderwijs) blijven de pijlers: Economie, Humane Wetenschappen, Latijn, Talen, Wetenschappen en Wiskunde.

Wat erna?

Deze richtingen bereiden je voor op vele vormen van hoger onderwijs, in de eerste plaats op de specifieke doorstroomrichtingen van uw keuze. Verder studeren in andere richtingen, met of zonder sterke wiskunde, kan natuurlijk ook. Naargelang jouw gekozen richting. De lessentabellen bevatten immers een brede waaier aan vakken met, naast de poolvakken (de gekozen optie), een voldoende aanbod van talen en wetenschappen. Je kan dus nog alle kanten op.

Wetenschappen wiskunde

Merkte je in de tweede graad dat je aanleg en een voorliefde hebt voor cijfers en wetenschappen? Maak je graag labo-oefeningen en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Vind jij moeiteloos je weg door complexe berekeningen? Wetenschappen – wiskunde is de richting die je zoekt.

Latijn wetenschappen

Wil je dieper ingaan op de exacte wetenschappen, maar ben je tegelijk geboeid door taal en cultuur? Latijn-wetenschappen combineert het beste van twee werelden.

Latijn moderne talen

In deze richting ligt de nadruk op taal in al zijn aspecten. Bij de moderne talen leer je vooral communiceren, terwijl de studie van het Latijn je bewust laat nadenken over taalkunde en taalsystemen.

Latijn wiskunde

.

Moderne talen wetenschappen

Ben je geïnteresseerd in wetenschappen maar heb je ook een passie voor talen? Maak je graag labo-oefeningen en heb je er geen problemen mee om regelmatig te studeren? Dan is de richting Moderne talen – wetenschappen geknipt voor jou!

Economie moderne talen

Ben je geïnteresseerd in hoe economie werkt in de samenleving? Wil je je kennis van vreemde talen vergroten en tegelijk literatuur en taalbeschouwing ontdekken? Kan je overweg met theorie, maar ben je ook geïnteresseerd in de praktische toepassingen van wat je weet? Economie – moderne talen is de richting voor jou!

Lessenrooster

Lessenpakket
LA-WE
WE-WI
MT-WE
LA-MT
EC-MT
LA-WI
Godsdienst/NC Zedenleer
2
2
2
2
2
2
Nederlands
4
4
4
4
4
4
Frans
3
3
4
4
4
4
Engels
2
2
3
3
3
2
Spaans
-
-
2
2
2
-
Wiskunde
4
7
4
3
3
7
Toegepaste informatica
1
1
1
1
1
1
Biologie
1/2
1/2
1/2
-
-
Fysica
2
2
2
-
-
-
Chemie
2
2
2
-
-
-
Natuurwetenschappen
-
-
-
2
2
2
Aardrijkskunde
2/1
2/1
2/1
1
1
1
Geschiedenis
2
2
2
2
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
2
2
2
2
Latijn
4
-
-
4
-
4
Economie
-
-
-
-
4
Projecten
2
2
2
2
2
2
33
32
33
32
32
33
Image
GO! onderwijs