Blog detail

56A Knappe Koppen (Brugge)

In het kader van de week van de Knappe Koppen, georganiseerd door de HOWEST, namen de leerlingen vandaag deel aan twee workshops.

In de voormiddag ontdekten de leerlingen hoe hackers te werk gaan. Met behulp van enkele demo´s werd duidelijk dat hacken op heel veel manieren kan, en heel snel. Zelfs GPS-signalen zijn te hacken. Volgens Google Maps op onze smartphone zaten we niet in een leslokaal in Brugge, maar in het Witte Huis in Washington DC. In het laatste deel mochten de leerlingen zelf aan de slag en leerden enkel basisstappen van hacking.

In de namiddag mochten de leerlingen eerder creatief aan de slag. In het eerste, actuele, deel moesten de leerlingen een oplossing zoeken tegen het stijgende zeeniveau. Hoe gaan we wonen, leven, aan landbouw doen, energie opwekken... in een wereld vol water? Het ene model was al succesvoller dan het andere.

In het tweede deel kregen de leerlingen eerst een aantrekkelijke uiteenzetting over geluidsgolven. Daarna mochten de leerlingen zelf aan de slag: bouw een prototype van een fuifzaal die de lawaaihinder voor de omgeving zo veel mogelijk elimineert. Elk groep kon de geluidshinder verminderen. Febe en Aline slaagden uitmuntend in het doel, hun idee was volgens de lesgever het beste dat hij al gezien had. Wordt een fuifzaal onder water de toekomst?

Lees meer.
Deel dit bericht:


GO! onderwijs