Blog detail

Kick-Off - Campusbellevue

Op dinsdag 12 februari kondigden Basisschool Bellevue en Atheneum Bellevue uit Izegem groot nieuws aan: vanaf nu gaan ze samen door het leven als Campus Bellevue en is er een nieuw campuslogo.

Meer dan 150 geïnteresseerden liepen samen met twee oud-leerlingen door de schoolcarrière van een leerling op Campus Bellevue. Campus Bellevue staat voor onderwijs van 2,5 tot 99 jaar, dit wil zeggen dat je er je volledige jeugd terecht kan. Van kleuter naar lager en dan de sprong naar het middelbaar, waarna je ook nog volwassenenonderwijs kan volgen.

Om het campusverhaal nog meer in de verf te zetten is er vanaf dit schooljaar een directieteam aan de slag. Pascal Cooman en Elias Rommens leiden de volledige campus. Na de start in de basisschool, waar de focus op talenten en Steam (techniek en kunst) ligt, kan je in het secundair kiezen uit drie domeinen: Talen, Steam en Mens. Onder elk domein vallen verschillende richtingen uit verschillende niveaus. Zowel aso, tso als bso komen aan bod. De kunst-tak vind je terug in het jaarlijkse totaalspektakel, dit jaar op 15 maart.

Vanaf 1 september 2019 zijn er ook nieuwe richtingen: de tso-richting sociale -en technische wetenschappen en het duale traject lassen (bso). Beide kan je starten in het derde middelbaar. Het duale traject lassen houdt in dat leerlingen 2 dagen opleiding op school krijgen en 3 dagen op de werkvloer aan de slag gaan. Aan het einde van de rit halen ze hun diploma van het secundair onderwijs. Met sociale -en technische wetenschappen krijg je een brede basisopleiding, met een focus op natuurwetenschappen en menswetenschappen.

Na je schoolcarrière kan je ook in Campus Bellevue terecht, namelijk in het CVO, waar een waaier aan opleidingen wordt aangeboden, van fotografie over mode tot elektriciteit.

Lees meer.
Deel dit bericht:


GO! onderwijs