BSO - 1ste graad

1ste en 2de jaar

1ste graad B-STROOM

1ste jaar

Het eerste leerjaar B is bedoeld voor kinderen die het wat moeilijker hadden in het basisonderwijs of kinderen die de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt en niet geslaagd zijn in het basisonderwijs. Wie slaagt in het eerste leerjaar B kan overstappen naar het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar of naar het eerste leerjaar A.

Doelstelling

Eén van de voornaamste doelstellingen van het eerste leerjaar B is de verdere inoefening van de basisbegrippen van de wiskunde en het Nederlands uit de lagere school. Er is ook veel aandacht voor techniek (praktisch gericht).

Image

Wat erna?

Na 1B kan je verder studeren in het beroepsvoorbereidend jaar (2B) of 1A (het 1ste leerjaar van de 1ste graad in de A -stroom).
In het 2de jaar wordt er een bepaalde keuze gemaakt die meestal tot een bepaalde richting leidt zoals hout-metaal of mode–verzorging voeding.

Inschrijven?

Pas je helemaal binnen dit studieprofiel en zie je het zitten om je talenten te ontwikkelen? Schrijf je dan snel in voor het komende schooljaar. Hoe je dit doet, ontdek je op de inschrijvingspagina.

Image

2de jaar

In BVL (beroepsvoorbereidend leerjaar) leer je vooral door dingen zelf te doen en uit te proberen. Door het uitvoeren van praktische realisaties in een sfeervolle en gezonde omgeving ga je op zoek naar je eigen talenten en vaardigheden.

Binnen onze campus bieden we de beroepenvelden "hout-metaal" en "mode-voeding/verzorging" aan.

Wat erna?

Na dit beroepsvoorbereidend jaar kunnen de leerlingen in de 2e graad kiezen uit verschillende beroepenvelden.

GO! onderwijs